Hoppa till: navigering, sök

2019-12-24 Tekniska högskolan mm


Version från den 6 augusti 2020 kl. 21.29 av Tommy (Diskussion | bidrag)

Varje julafton försöker jag som bekant hitta någon udda specialtur i busstrafiken att fotografera. Den här gången hade turen kommit till nattlinjen 699 som för ovanlighetens skull börjar trafikeras redan mitt på eftermiddagen. Första gången för dagen som stativet åkte fram var dock redan vid Brommaplan, eftersom den nyinförda linje 129 skulle dokumenteras. Den går mellan Brommaplan och Solna centrum, och ersätter 509:an som nu är avkortad till sträckan Solna C-Danderyds sjukhus.

 

En till Mälaröblåbuss blev det också i samlingen, nämligen 6951.

 

Därefter blev det att ta tunnelbanan till Rådmansgatan och sedan gå den väg jag traskat så många gånger tidigare till Tekniska högskolan. Där var det väldigt öde jämfört med hur jag är van vid att se det. På en avgående 676:a mot Norrtälje kunde jag se en enda passagerare som satt längst fram på övervåningen.

 

För att fördriva tid tog jag även en promenad uppför de trappor som nötts av oräkneliga studentfötter genom åren. Nu kommer jag inte in i byggnaderna på KTH längre, och lika skönt är väl det.

 

Dagens sista tur på linje 670 till Vaxholm hade redan avgått, och när klockan närmade sig 16:19 blev det dags för första turen på 699 istället! Enligt uppgift körs 699:an vanligtvis med blåbuss, även under sina "vanliga" trafiknätter. Av de få resenärerna vid hållplatsen visade sig en vara tågentusiast, så vi pratade en stund och utbytte sedan järn- respektive gummi-hjulhälsningar...

 

Med 699:an plåtad vände jag hemåt igen, men passade även på att besöka ett nästan lika folktomt S:t Eriksplan.

 

Linje 58 som bara trafikeras tre dagar per år fotade jag ju förra julen, men då vid Norra begravningsplatsen. Nu passade jag även på att plåta den vid sin andra ändhållplats, vilket även fick bli avslutningen på årets bussfotande för min del.