Hoppa till: navigering, sök

Info:Om sidan


Allmänt

Den här hemsidan drivs helt ideellt, utan kopplingar till några företag eller organisationer. Det enda syftet är att visa mina bilder för andra som delar mitt buss- och naturintresse.

Ibland händer det att bussförare eller förbipasserande fotgängare syns på mina bilder, även om jag i möjligaste mån försöker undvika detta. Om du har blivit avbildad mot din vilja, kontakta mig gärna så redigerar jag bilden eller tar bort den. Kontakta mig också om du vill använda någon av mina bilder, samt om du har andra frågor eller kommentarer.

Tyvärr visar Internet Explorer hemsidans huvudmeny i mobilformat, trots att man använder en fullstor datorskärm. Detta problem är känt men har visat sig svårt att lösa. Rekommenderade webbläsare för att besöka sidan på dator är Firefox, Edge och Chrome.

Om mig

Jag är född 1993 och uppvuxen på Färingsö väster om Stockholm. Tidigt fick jag ett intresse för kollektivtrafik, vilket först gällde järnvägstrafik men senare inriktades på bussar. Sommaren 2007 började jag ta några bilder på bussar ute på Mälaröarna, och det dröjde inte länge innan man var en fullfjädrad bussentusiast. Hösten 2008 publicerade jag den första versionen av den här hemsidan, och på den vägen är det!

Numera driver jag även hemsidan Mälaröbuss, med aktuell och historisk information om Mälaröarnas busstrafik från 1920-talet till idag. På senare tid, när de bussmodeller jag såg som liten blir alltmer sällsynta, har jag även blivit intresserad av veteranbussverksamheten. Jag är aktiv i Svenska Omnibusföreningen (SvOf), som bevarar veteranbussar samt anordnar utfärder och beställningstrafik med dessa. Ett besök på föreningens hemsida rekommenderas varmt för den som vill veta mer om föreningen, följa med på utfärder eller rentav bli medlem!

Andra intressen jag har är natur och friluftsliv, musik, sport och naturvetenskap. Studier har jag också hunnit med mellan allt fotograferande, och sommaren 2018 tog jag civilingenjörsexamen i Energi och miljö med inriktning Hållbar energiteknik från KTH. Genom att en driftig chef på Scania råkade hitta min hemsida under studietiden fick jag möjlighet att sommarjobba inom bussutveckling, och med tiden har det lett till ett fast jobb. Detta hade jag aldrig kunnat drömma om när jag startade hemsidan tio år tidigare!

Bussfotandet gör att man får se nya platser och får många vänner runt om i landet, men det är också en tidskrävande verksamhet att hålla bildsamlingarna kompletta. Sedan jag började arbeta heltid har jag minskat ned fotograferandet, men å andra sidan har jag även blivit alltmer engagerad i SvOf. Därför blir det fortfarande nya bussbilder med jämna mellanrum, och så länge det finns bilder att visa kommer denna hemsida finnas kvar!

Fordonslistor

På tidigare versioner av min hemsida hade jag fordonslistor som jag regelbundet uppdaterade. Med tiden har det dock blivit allt svårare att hinna uppdatera listorna, och eftersom jag inte heller har tid att fota lika mycket som förut är min egen nytta av listorna begränsad. Därför bestämde jag mig för att utelämna fordonslistorna när jag övergick till denna version av hemsidan, vilket inte var ett helt lätt val. Efter noggrant övervägande tycker jag trots allt det är bättre att hinna uppdatera det man har på hemsidan, istället för att gapa över för mycket och alltid ligga efter med uppdateringarna.

Mälaröbuss-sidan finns det fortfarande en aktuell lista över Mälaröarnas fordonspark. För den som vill se hur mina gamla listor såg ut vid sista uppdateringen har jag sparat ett arkiv på följande länk: Fordonslistor

Kontakt

För att komma i kontakt med mig, använd följande e-postadress:

Rättelser, kommentarer och frågor mottages tacksamt!