Hoppa till: navigering, sök

2019-08-21 MB eCitaro i Södertälje mm


Version från den 8 juli 2020 kl. 22.23 av Tommy (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Under en begränsad period testkörs en MB eCitaro i Södertälje av Nobina. Linjen går från Astrabacken till Torekällberget, och idag tog jag en provtur tillsammans med några kollegor. Dessa bilder är tagna under tidsregleringen vid Torekällberget. Mercedes har valt att ge elbussen ett utseende som skiljer sig från övriga modeller, vilket kanske är ett bra drag ur marknadsföringssynpunkt, men samtidigt bör ge ökade tillverkningskostnader. Hur vackert detta utseende är kan dock diskuteras om man frågar mig...

 

 

Bussens gångegenskaper under den korta åkturen har jag inget att anmärka på, utan turen var behaglig och komfortabel. Även förarplatsen ser funktionell ut såvitt jag kan bedöma utan att ha provsuttit.

 

Jag måste dock säga en gång till att "skåpet" i vänster bakhörn, som sträcker sig över två sätesrader, är väl skrymmande. Förutom att det stjäl fyra sittplatser ger det också en mindre "luftig" interiör i bakdelen av bussen.

 

Efter jobbet samma dag styrdes kosan söderut mot den uppställningsplats i Södermanland där några SvOf-fordon befinner sig. Tack vare en Scaniaexpert vi haft turen att få hjälp av kunde H59 5291 idag för första gången på många år röra sig för egen maskin. Det återstår en del förberedelser för flytten, men hoppet om att kunna köra bussen till sitt nästa hem har nu ökat betydligt!