Hoppa till: navigering, sök

2019-04-28 SvOf-utfärd i Sollentuna


Version från den 10 februari 2020 kl. 21.55 av Tommy (Diskussion | bidrag) (Textersättning - "http://tommy.enefalk.se" till "https://tommy.enefalk.se")

Den här dagen arrangerade SvOf och Sollentuna-historikern Magnus Cedergren en rundtur där SvOf stod för bussen och Magnus för guidningen. Undertecknad följde med som trafikvärd, konduktör, buss-städare och allt-i-allo. Innan turens start åkte jag och föraren en runda för att kontrollera vissa vändplatser, och här har vi hamnat vid Sollentuna kyrka där SJ 1120 fick vila sig en stund i vårsolen.

 

 

Därefter raskt vidare till Rotebro station, varifrån vi avgick med en så gott som fullsatt buss. Efter en runda på både små och stora vägar med intressant historisk guidning var vi tillbaka på samma plats, och då var det flera som ville fota bussen.

 

Eftersom vi hade fler bokningar än sittplatser i bussen hade vi planerat in en extratur efter den ordinarie. För mig som inte har överdrivet bra lokalkännedom i Sollentuna var dessa turer ett bra sätt att se intressanta ställen jag annars inte hade känt till. Här blev det ett stopp vid Väderholmen där det fortfarande står gamla mjölkkrukor på en pall.

 

När solen började sjunka och kylig kvällsluft drog in var vi åter vid Rotebro, för tredje gången idag. Slutligen blev det tomkörning tillbaka till uppställningsplatsen som avslutning på ett lyckat arrangemang!