Hoppa till: navigering, sök

2018-11-24 Barkarbystaden mm


Version från den 9 januari 2020 kl. 13.05 av Tommy (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Dagens huvudmål var Hjulmarknaden i Solna, men innan dess passade jag på att åka en sväng till Barkarby för att inspektera de autonoma småbussar som trafikerar linje 549 i Barkarby. Vid Brommaplan fick jag syn på ett nytillskott hos Bromma Buss...

 

...och bakom den stod SvOf:s 1120! Kul att se den, även om jag vet inte vad den var ute på för körning.

 

Första anhalten blev SL:s hittegodsmottagning vid T-centralen, för att leta efter ett par vantar jag glömde på 748:an nyligen. Tyvärr fanns de inte där, så man får hoppas att de hamnade hos någon som var riktigt frusen om händerna. Efter ett besök på hittegodsmottagningen kan jag bara säga att det är otroligt hur mycket som glöms i kollektivtrafiken, och inte minst hur många udda prylar det är...

Efter en bild på spårvägslinje 7 vid sin nya ändhållplats bar det av till...

 

...Barkarbystaden, där Nobina 3909 kom lunkande i sakta mak. De autonoma bussarna är inte snabba, men ambitionen är säkert att höja hastigheten på sikt.

 

 

Totalt används fyra bussar, 3806-07 och 3908-09, varav två åt gången är i trafik. När 3806 nalkades åt andra hållet passade jag på att åka med en sväng.

 

Ombord finns en trafikvärd som kontrollerar biljetter och kan styra bussen manuellt vid behov. Bussarna har tre sittplatser på varje kortsida, vilket gör det till en gåta för mig hur de kan vara registrerade som bussar. En buss ska nämligen ha minst åtta sittplatser utöver eventuell förarplats. Om de två träkonstruktionerna till vänster i bild räknas som sittplatser blir det förvisso 8 stycken, men jag tycker snarare det ser ut som stöd för stående. I Vägtrafikregistret anges dessutom att bussarna bara tar 6 sittande passagerare!

 

Efter denna åktur blev det 567:an till Akalla och sedan tunnelbana till Solna för besök på Hjulmarknaden. Där togs dock inga bilder, så reportaget får avrundas här!