Hoppa till: navigering, sök

2019-10-19 Uppsala, Faringe och Märsta


Denna tämligen mulna oktoberdag hölls SvOf:s höstmöte, och lokalen för mötet var f.d. Swebus 3747 som ställts upp vid Uppsala östra station.

 

Jag höll lite koll på förbipasserande GUB-bussar och lyckades faktiskt få en ny i samlingen: 247.

 

Att ha mötet i bussen var med facit i hand kanske inte det allra bästa valet en kylig höstdag, men dessbättre var mötet snabbt avklarat. Kosan styrdes därefter österut längs Upsala-Lenna Jernväg, ULJ, för att fullborda utfärden från den 30 maj 2016 som fick avkortas pga tidsbrist. Då var det tänkt att vi skulle besöka lokstallet i Faringe, och nu tre och ett halvt år senare skulle besöket äntligen bli av. Först blev det ett stopp i Almunge för lunch...

 

...och när vi så småningom ankom till Faringe blev det äntligen lite sol!

 

För att komma till lokstallet behöver man göra en kortare promenad längs järnvägen. Spåret som viker av åt höger är den gamla banan mot Gimo som numera är uppriven bortom lokstallet.

 

Vi fick en intressant guidad visning av lokstallet, där även renovering av ångloket SRJ 28 "Stortysken" pågick. Det är fascinerande vilket arbete museiföreningens eldsjälar lägger på att underhålla vagnparken. Nästan så att man ville fråga om de har tid att kolla på ett par veteranbussar också...

 

I andra änden av stationsområdet ligger två vagnhallar, där vi också fick komma in och titta.

 

Man blir imponerad av vilken stor uppsättning av smalspåriga lok och vagnar SRJmf har samlat på sig!

 

Ett flertal Hilding Carlsson-rälsbussar har de också...

 

...vissa väldigt fina medan andra är i ett tidigare skede av upprustningen.

 

Efter återresan till Uppsala var det slut på SvOf-aktiviteter för dagen...

 

...men jag och en föreningskollega passade på att göra ett stopp i Märsta på hemvägen. Även om ljuset började sjunka var det inte för sent att utöka Transdevsamlingen lite. På en lördagseftermiddag var det inte direkt full fart vid stationen, men några nya VDL och Scania på bild blev det.

 

 

 

0471 fick jag tyvärr bara en "Ej i trafik"-bild på.

 

Sista bilden för dagen blev på 0473 innan det var dags att fortsätta hemfärden.