Hoppa till: navigering, sök

2019-08-06 Promenad vid Messlingen


Vi har haft toppenväder varje dag på fjällsemestern så här långt, men nu på sista dagen innan hemresan väntades regn och åska. Därför var det ingen idé att ge sig ut på fjälltur, utan jag och min pappa passade istället på att ta en promenad i närområdet innan ovädret skulle dra in. Till att börja med gick vi österut längs Messlingens strand.

 

Bortom sjön reser sig Blåstöten.

 

Det lilla fjället som syns här heter Kappruet.

 

Vid sjöns ände blir det skogsstig...

 

...och man kommer fram till utloppet där Mittån rinner vidare mot Grundsjön. Fortsätter man över bron kommer man också till Grundsjön, men dit skulle vi inte idag.

 

Här har vi Mittån igen, uppströms mot Messlingen...

 

...och nedströms mot Grundsjön.

 

Vi gick vidare längs med ån och fick ständigt försvara oss mot de envetna myggorna. Det som är skönt med fjälltrakterna är i alla fall att man kan gå genom högt gräs utan att behöva tänka på fästingar.

 

Det uppstod lite oklarheter kring vägvalet, och att kolla kartan på internet var inte det lättaste eftersom mobiltäckningen var nära noll. Efter denna krök avvek vi från Mittån och fortsatte norrut längs ett mindre biflöde, som stigen snart korsade.

 

Molnen börjar mörkna i fjärran, första tecknet på det annalkande åskvädret.

 

Så småningom visade det sig att vårt vägval var rätt, när vi kom ut till landsvägen öster om Messlingen.

 

Det var i rättan tid vi återkom till byn, för första åskmullret hördes just som vi närmade oss. Efter de sista stegen tillbaka till stugan blev det att städa och packa inför morgondagens hemresa.