Hoppa till: navigering, sök

2019-07-15 Brommaplan mm


Idag blev det en resa till Nacka strand för att uträtta ett inte så roligt ärende. Tyvärr har den externa hårddisk där jag hade bl.a. mitt bildarkiv klappat ihop, och därför ska den nu hamna på operationsbordet hos en dataåterställningsfirma. Jag har gjort en del säkerhetskopior, men ändå inte i den utsträckning som man med facit i hand borde ha gjort. Hur som helst gav denna resa tillfälle att fota några nya blåbussar vid Brommaplan: Först 6950...

 

...och sedan 6960.

 

Därefter blev det att ta t-banan till "Slusken" och sedan älga ner till den tillfälliga bussterminal som har anlagts öster om den förra.

 

Efter en kort bussresa med 443:an blev hårddisken inlämnad, så nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa. Denna eftermiddag skulle ett "skyfallsliknande" regnväder dra in över stan, och när det väl var dags kunde jag konstatera att detta inte var någon underdrift. I flera gatukorsningar bildades mindre sjöar eftersom regnet föll betydligt snabbare än vad gatubrunnarna hann svälja vattenmassorna. När jag kom tillbaka vid Brommaplan regnade det fortfarande kraftigt, men om man samlar på bussbilder så gör man, så det var bara att trotsa regnet och fortsätta fylla på samlingen. Arriva 8552 inväntade avgångstid mot Adelsö med syskonet 8551 i bakhasorna.

 

På 176:an körde 6964 fram.

 

Här har vi en till 176:a, men en röd sådan! Det har nämligen börjat köras extraturer mellan Brommaplan och Solna station, med tilläggsbokstaven X efter linjenumret. Denna gång blev det 7203 som fick hoppa in på förstärkningsturer.

 

Till sist blev det bild på ytterligare tre blåbussar...

 

 

...innan jag klev på 338:an för att åka hemåt mot Färingsö i ösregnet.