Hoppa till: navigering, sök

2015-01-20 Diverse bussar


Arriva 8025-26 har nu hamnat ute på Mälaröarna, och när jag skulle till skolan idag fick jag åka med 8025 från Svanhagen.

 

När jag tog 338:an hemåt efter skolan kördes den till min förvåning med ledbuss, vilket det aldrig brukar vara på just den turen annars. Den trevlige bussföraren berättade att den ordinarie bussen (7162) hade drabbats av ett problem, så att han hade fått ta ledbussen 8416 istället. Han sa även att bussen skulle gå på linje 316 lite senare samma eftermiddag, och detta var mycket intressant eftersom jag med undantag för julaftonstrafiken aldrig har fotat en ledbuss på 316. Sedan linjen återinfördes i sin nuvarande form har jag bara sett detta en gång, och då hade jag inte möjlighet att fota eftersom jag mötte bussen när jag själv körde. När jag hade klivit av 338:an åkte jag hem och hämtade systemkameran, varpå jag begav mig till Svartsjö slott. Strax efter att jag hade kommit fram passerade 8026, den andra nyinflyttade bussen! Eftersom skymningen nalkades blev inte bildkvaliteten den bästa, men efter en del redigering med olika program ser det åtminstone hyfsat ut.

 

Bara några minuter senare kom även skolbussen, som numera är vit. Sedan november 2014 är det Ellénius Buss som kör skoltrafiken istället för Bergkvarabuss, och på Färingsö använder man denna buss som har registreringsnummer BPF033.

 

Därefter var det dags för 316-ledbussen! Tre intressanta bussar på mindre än 10 minuter, det händer inte så ofta i Svartsjö! Nöjd med att ha dokumenterat denna ovanliga händelse avslutade jag dagens fotande och åkte hem för andra gången idag.