Hoppa till: navigering, sök

2014-06-20 Okvista och Träkvista


Den här dagen åkte jag och mina föräldrar runt och tittade på olika saker, bland annat denna moderna runsten i Vallentuna.

 

Runstenen har faktiskt anknytning till kollektivtrafik eftersom den restes med anledning av en nedlagd busslinje. Den är dock gjord av betong och inte "äkta" sten. På Bussmickes hemsida finns mer information och fler bilder.

 

Vi fortsatte till VDL i Okvista utanför Vallentuna, för att se vilka bussar som stod där. Det har nämligen ryktats om vita Omnilinkar, vilket jag ville kontrollera. Från vänster har vi VS & Perssons Bussar 32, KR Trafik 116 och KR Trafik 110.

 

Ryktena gällde sannolikt dessa bussar: Arriva 6244, Arriva 6251 och Arriva 6245. De har bevisligen Dalatrafiks nya lack, trots att Arriva blev av med vinsten i Dala-upphandlingen förra året. Det ska bli intressant att se var bussarna hamnar!

 

Längst ut till höger stod KR Trafik 111.

 

Vi åkte sedan mot Mälaröarna, där vi fick syn på Arriva 7110 som har fått en ny gul destinationsskylt. Innan vi begav oss hemåt fick det bli en liten omväg för att fota bussen, och dessa bilder är tagna vid Träkvista idrottsplats.

 

Bussens förra destinationsskylt var delvis ur funktion, vilket förargade mig senaste julen när jag skulle fota en mycket sällsynt skyltning. Nu hoppas jag verkligen att ingen annan buss får skyltproblem och förstör specialskyltningarna nästa jul.