Hoppa till: navigering, sök

2014-03-06 Galoppfältet och Åkersberga


Första bussen att plåtas för dagen blev Strömma Buss 529 som stod vid Brommaplan då jag passerade.

 

Ersättningsbussarna för Roslagsbanan hade jag egentligen tänkt fota senare i vår, men eftersom jag inte orkade vänta längre blev det en hastigt inplanerad tur denna dag. Från skolan tog jag tåg till Galoppfältet, varifrån vissa av ersättningslinjerna utgår, och där blev det utdelning direkt. Arriva har tagit in tre Volvoboggibussar med inventarienummer 9907-9909, och den förstnämnda hade precis kört fram för att avgå mot Österskär.

 

En liten bit bort stod de två andra parkerade. Först 9909...

 

...sedan 6228, en av ett antal Scaniabussar som flyttats från Skåne...

 

...och sist i raden 9908.

 

Jag hade tänkt åka vidare med linje 622, men trafikvärden som var på plats fick veta att den bussen av någon anledning hade blivit fördröjd. Problemet löstes på ett mycket bra sätt, genom att trafikvärden sprang och hämtade en buss för att köra turen själv istället. Bussen blev 6228, som med sin dörrställning 1-1-0 och många sittplatser passar fint på längre landsvägslinjer. Synd att 622x-bussarna är för långa för att gå i Mälarötrafiken.

 

Framme i Åkersberga hände det tyvärr inte så mycket intressant, men ett par nya bussar i samlingen fick jag. Nobina 5616 har tydligen kommit till Norrtälje, vilket jag inte visste innan den dök upp framför mina ögon.

 

 

Arriva 7227 är en av de Märstabussar som har tagits in för ersättningstrafiken. Jag såg även 7026 och 7028.

 

Till slut anlände dessutom 8169, en av de nytillkomna B9S:arna. Jag har tidigare fotat den som Keolis 6320.

 

När mörkret föll reste jag tillbaka till Galoppfältet, och där hade fler bussar dykt upp!

 

6227 och 6226 hamnade på bild i skymningen. Notera att de här bussarna har fått registreringsskyltar av den nya modellen. Ärligt talat tycker jag inte att typsnittet är speciellt snyggt, men man vänjer sig väl.