Hoppa till: navigering, sök

2014-02-24 Diverse bussar


Dagens rubrik är "Diverse bussar", men vi börjar med en bil. Jag trodde att jag redan hade fotat alla Arrivabilar som tillhör Tappströmsgaraget, men den här morgonen såg jag en bil vid Svanhagen som jag inte kände till tidigare. Lyckligtvis stannade bussen jag satt i på ett sådant sätt att jag fick en bra fotovinkel genom fönstret. När bussen lämnade hållplatsen kunde jag med viss möda se inventarienumret 9817 bak på bilen.

 

När jag i vanlig ordning älgade ut från skolan på eftermiddagen stod Arriva 8141 inne vid terminalen. Denna buss blev nyligen omlackerad från röd till blå, och därför ville jag gärna ta en till bild på den med ny lack.

 

Eftersom jag stannade och fotade 8141 vid skolan missade jag tyvärr 338:an vid Brommaplan, men det här ledde trevligt nog till att jag träffade på Mälarötrafikens senaste tillskott. Det är WUU235, f.d. Keolis/Busslink 6001, som är tillfälligt inlånad från Scania. Eftersom det var mörkt fick jag ha högt ISO, vilket inte blir så bra med kompaktkamera, och dessutom hann jag inte ta så många bilder medan bussen stod vid hållplatsläget.