Hoppa till: navigering, sök

2013-11-19 Ropsten


Den 11 november fotade jag ju den lilla vita bussen som brukar passera Jarlaplan varje morgon, och det var tur att jag hann få bild på den, för bara en eller två dagar senare var det en svart buss som kom istället. Jag vet inte om det är en tillfällig eller permanent ersättare, men eftersom jag denna morgon hade med mig systemkameran passade jag på att ta en bild. Bussen är registrerad på Busscenter i Haninge, som verkar ha starka kopplingar till den vita bussens ägare Seklitas Konsult.

 

På grund av en schemaändring fick jag lite tid över efter skolan, så då gjorde jag ett kortare besök vid Ropsten. Först plåtades Arriva 7738, som är inlånad till Råsta från Norrort. Utöver den lånar man såvitt jag känner till även 7741-7746.

 

Anledningen till mitt besök var att jag ville fota Scania Vest-bussarna som har hämtats från Skåne till ersättningstrafiken.

 

Totalt är det tio stycken, varav fem normalbussar och fem boggibussar.

 

6001, som är inlånad från Scania, dök också upp.

 

 

Vestarna har fått linjenumret 21 påklistrat vid det bakre skyltskåpet, så man verkar inte planera att köra dem på andra linjer.

 

 

Ersättningsturerna för Lidingöbanan går var tionde minut i lågtrafik och var femte i rusning.

 

 

Till min stora glädje var även 7821 ute på ersättningstrafiken! Förutom Vestarna var detta den enda Råstabussen jag ville ha bild på. Jag fotade den i augusti 2012 då den var märkt med ett tidigare invntarienummer, men sedan har jag letat efter den i mer än ett år för att kunna fota den med "rätt" nummer. Till slut undrade jag nästan om man fortfarande hade kvar bussen.

 

Alla Vestarna dök inte upp medan jag var på plats, och eftersom jag inte orkade vänta till rusningstrafiken bestämde jag mig för att göra ett snabbt återbesök nästa dag. Innan hemfärden tog jag även en bild på spårvägen, där upprustning pågår.