Hoppa till: navigering, sök

2013-03-21 Elljusspår


Den här dagen utforskade vi elljusspåret i skogen mellan Ljusnedal och Funäsdalen. De första bilderna togs på fälten i Ljusnedal, och som synes var det trevligt väder.

 

 

Här tog vi oss upp i skogen.

 

Så småningom hittade vi till elljusslingan, och började följa den. Även på detta spår fanns det ett ställe med fin utsikt mot Ånnfjället.

 

 

 

 

 

Här ser man mer åt öster.

 

 

Efter ett tag passerade vi Funäsdalens idrottsplats, nära foten av Funäsdalsberget.

 

Sedan gick spåret in i skogen igen.

 

Till sist var vi tillbaka vid den punkt där vi hade anslutit till spårslingan. För att lämna den var vi tvungna att ta oss nedför en backe som var kort men ganska brant, vilket dock inte syns så bra på bilden nedan. Trots att jag inte direkt är någon erfaren skidåkare lyckades jag faktiskt åka ned utan att göra en saltomortal.

 

Vi fortsatte ner mot Ljusnedal och tillbaka till stugan.

 

Fotandet var dock inte slut, för jag hade fått veta att Ulf Rådeström, en annan bussfotograf, också befann sig i området. Vi bestämde oss för att mötas i Funäsdalen lite senare den här kvällen. Här har vi bussen som han hade kört dit med.

 

 

Så småningom anlände även han själv med 164:an från Östersund. En trevlig pratstund följde, innan vi åter begav oss till respektive övernattningsort.