Hoppa till: navigering, sök

2012-10-28 Sagobussen mm


Nu kör man återigen "Sagobussen" till biblioteket i Stenhamra, så jag masade mig iväg till nämnda ort där jag mötte Daniel. Precis som förra året missade vi första turen eftersom vi inte kände till att den skulle gå, så idag var det alltså dags för den andra turen av tre. Vi började dock med att ta några bilder på den här turistbussen, som befann sig vid Stenhamra centrum.

 

Några bussar i ordinarie SL-trafik hamnade också på bild.

 

 

Av någon anledning har linje 176 nu börjat skylta "Solbacka" i den ena riktningen. Jag tycker "Stenhamra" vore bättre, för det är nog få utbölingar som vet var Solbacka ligger.

 

Hur som helst anlände Sagobussen, som denna gång var en röd buss. Förra året användes blåbussar, men nu var det kanske ingen sådan ledig.

 

 

Ut kom denna mystiska figur, som visade sig vara trevlig och intresserad av vårt fotograferande.

 

Som vanligt plåtade vi också lite inne i bussen.

 

 

 

Den rödögda spindeln fick åka med igen, precis som förra året.

 

 

Den här turen hade tydligen också ett linjenummer, men det syntes bara på insidan.

 

 

 

 

När Sagobussen var noggrant dokumenterad införskaffade vi lite fika och promenerade vidare.

 

I närheten av Solbacka var det ganska frostigt.

 

 

 

Vi gick ner till Solbacka för att fota linje 316. Det visade sig vara buss 7139, som vi även fotade på hemresan i torsdags. Destinationsskylten såg lika konstig ut idag, och dessutom hade man slängt in en reklamskylt framför! Varför vet jag inte.

 

Vi fortsatte vår promenad ut i skogen, där fika intogs och några fåglar fotades.

 

 

 

Här fick jag bild på en talgoxe precis när den lyfte. Tyvärr är bilden inte så skarp, men jag tycker den blev lite rolig ändå.

 

Så småningom föll mörkret och jag begav mig hemåt. När jag var hemma fotade jag även månen, och resultatet blev så här. Den här bilden är inte förminskad, utan beskuren till 900 x 600 för att månen skulle synas lite tydligare.