Hoppa till: navigering, sök

2008-10-02 Diverse bussar


Idag skjutsade min mamma mig till Svanhagen, och därifrån var det buss. Den första buss som anlände var dock 1856, som gick som 317 mot Björkvik.

 

Bussen under i nummerordningen, dvs 1855, passerade strax som 318 E men texten blev svårläst. I bakgrunden ses linje 315 avgå mot Svartsjö.

 

Jag åkte dock inte med, för jag ville nämligen fota linje 338. Därför lät jag även 176:an passera.

 

Och där uppe har vi 338:an!

 

 

Den här bilden blev jag nöjd med.

 

En stund senare klev jag av vid Brommaplan, men stod kvar ett tag för att fota fler bussar. Det som dök upp var till min stora glädje 305 mot Brommaplan, som jag tidigare saknade bilder på.

 

En närmare zoomning.

 

Efter detta utbröt ett mindre trafikkaos. Det startade med att en buss på linje 127 (i mitten på bilden nedan) skulle köra ut från Brommaplan, men fick rött ljus. Den vita skåpbilen skulle svänga in bakom bussen, men blev stående över båda körfälten pga rödljuset. Därmed hindrade den vägen för en inkommande 176:a.

Samtidigt kom en sopbil som också ville köra ut, och längst till vänster på bilden ses en 323:a som väntade på att kunna köra fram till sin hållplats. Så här stod de alla fem och tutade åt varann en stund, innan det blev grönt ljus för 127:an och härvan sakta men säkert kunde lösas upp.

 

Innan 323:an hann köra ut skyndade jag mig att fota den också.

 

Tydligen gick denna bara till Lovö Kyrka istället för Strömdal. Enligt tabellen fortsätter den dock 325:ans väg till Kanton, så jag undrar varför man inte skyltar Kanton istället.

 

Hur som helst, sedan var det dags att ta sig till järnaffären. Under dagen fotade jag några tunneltåg utanför affären igen. På den här bilden försökte jag skapa fartkänsla, och det blev väl hyfsat i alla fall.

 

När arbetsdagen var slut promenerade jag tillbaka till Brommaplan, och möttes av en inkommande 323:a.

 

En zoomning på den.

 

Solen var i moln när jag fotade linje 177...

 

...men när 302:an kom var det fint solsken.

 

Här är en liknande bild, fast utan min skugga:

 

Själv hängde jag med 336:an...

 

...till Svanhagen, där jag en stund senare skulle träffa min mamma för gemensam hemfärd. Innan dess passade jag dock på att fota lite fler bussar. Här har vi linje 315, vars förare var mycket trevlig.

 

 

Bra ljus på bussen var det också.

 

Så småningom kom den anslutande 176:an, och båda bussarna avgick.

 

Nästa buss att anlända var den jag väntat mest på, nämligen 338 mot Björkvik.

 

Förstoring av föregående bild:

 

 

Nej, detta är inte samma bild som ovan men den blev väldigt lik.

 

Slutligen anlände 336:an, i vilken min mamma färdades.

 

Detta blev den sista bilden innan vi åkte hem.