Hoppa till: navigering, sök

2016-01-21 Skolbussar i Spånga


Jag har länge känt till att det går en Volvo B10MA Säffle 2000 som skolbuss i Västerort, men inte vetat exakt var den brukar befinna sig. Vid det senaste besöket i Spånga såg vi dock denna buss på avstånd, och därefter skaffade jag mig lite mer information om den. Bussen tillhör Al-Azharskolan i Vällingby, och det visade sig att den brukar stå parkerad vid en mack i Tensta när den inte används. Efter dagens föreläsning tog jag tunnelbanan till Tensta, gick till macken och plåtade bussen.

 

Därefter medföljde jag 179:an till Spånga, där jag ställde mig vid bron över järnvägen för att försöka fota skolbussen igen. Först passerade dock en annan skolbuss, som kör för Mubarak Utbildning. Den är från 2002, men om jag hade gissat hade jag nog trott att den var äldre. Bakifrån ser bussen tyvärr inte ut att vara i bästa skick, vilket jag dock inte fick någon bild på.

 

En stund senare kom Volvoledbussen förbi, och jag fick en trevlig bild i solskenet. Självklart spanade jag även efter Arriva 9000, men märkligt nog syntes den inte till idag heller. Jag låter mig dock inte nedslås, utan återkommer ännu en gång...