Hoppa till: navigering, sök

2012-12-20 Södertälje


Eftersom förra fototuren till Södertälje blev lite misslyckad gjorde jag och Daniel nu ett återbesök, som blev mycket lyckat. Direkt dök upp Nobina 5669 upp, en buss som jag saknade bild på, och som enligt uppgift snart försvinner härifrån.

 

Vi gick till den närbelägna hållplatsen Södertälje stadshus, som trafikeras av linje 755. Det är på den linjen de fyra nya Scania Citywide-bussarna går, och ganska snart dök en sådan upp.

 

Strax kom en till åt andra hållet.

 

Tillbaka vid terminalen plåtade vi denna gröna buss, som dock hamnade väldigt nära bildkanten. Tyvärr var detta den enda skarpa bilden jag fick på bussen.

 

Nobina 0122 har länge hållit sig undan för oss, men nu fick vi äntligen bild på den.

 

 

En Närtrafiksbuss blev också plåtad...

 

...och därefter 7692 igen.

 

 

När mörkret kommer börjar normalgolvsbussarna krypa fram från sina gömställen. Jag saknade bild på två stycken, 5863 och 5865, och till min glädje dök båda upp!

 

 

Ett pendeltåg kom också med på bild av bara farten.

 

Något som gjorde mig ännu gladare var att Keolis-Busslink 4561 och 4562 också visade sig.

 

I Nynäshamnsområdet har man sex bussar av den här trevliga modellen, och nu har jag bild på alla, vilket är tur eftersom de också snart kommer att ersättas.

 

 

Nobina 5497 parkerades i närheten. Där var det riktigt mörkt, så det gällde att ta lång slutartid och hålla kameran stadigt.

 

Vi gick bort till stadshuset och fotade en till Citywide, 7689.

 

Tre av dem hamnade på bild, men den fjärde, 7691, behagade inte dyka upp.

 

När vi skulle åka hem kom även Nobina 5158, som vi saknade bild på, så vi fick lägga på en spurt och fota den.

 

På hemvägen tog vi färjan från Fittja till Jungfrusund, och även Bergkvarabuss 068 åkte med. Det var för trångt för att fota bussen på färjan, men när den körde av stod vi redo för att plåta.