Hoppa till: navigering, sök

2020-06-13 Östervåla och Uppsala


Version från den 2 februari 2021 kl. 23.00 av Tommy (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Arbetet med tömningen av uppställningsplatsen i Sörmland går vidare, och lite oväntat ledde det till att jag denna dag hamnade i norra Uppland. På grund av bristfällig kommunikation blev SvOf:s BSBV-släp inte flyttat som vi trodde det skulle bli, så plan B blev att hämta BSBV 28 i Östervåla och använda den för att flytta släpet. Här har jag och föreningens ordförande Lars precis väckt upp bussen som yrvaket ser sig om utanför garaget.

 

Där stod en till guling, nämligen Nobina 7175 som tidigare varit grön och gått i just Sörmland.

 

Färden söderut anträddes med Lars i bussen och mig i följebilen, och efter en stund blev det ett stopp för att kolla läget. Lars klagade över vibrationer i ratten, vilket vi hoppades skulle försvinna när däcken kördes runda igen...

 

...men istället blev det mycket värre. Efter ett backkrön krängde bussen plötsligt till och gummibitar flög åt alla håll! Bussen såg plötsligt väldigt ledsen ut...

 

...och här har vi orsaken. Vänster framdäck hade helt klart sett sina bästa dagar.

 

Det var bara att ringa efter bärgare, som anlände snabbt med tanke på att det var lördag. Bärgarkillen var imponerad av bussen, efterson den var bland det äldsta han hade bärgat.

 

Dessutom var han välutrustad med verktyg och hjälpmedel av olika slag. För att få in sin lyftanordning under bussen la han först en luftkudde under framaxeln och fyllde den från bärgarens tryckluftuttag.

 

Därefter fortsatte färden till Uppsala, där 28:an ställdes ned hos Nobina i väntan på hjulbyte.

 

Några andra bussar hamnade också på bild, först ytterligare ett par f.d. sörmlänningar.

 

 

Dubbeldäckaren 3746 har jag velat fota, en Scania/van Hool som säkert är bekväm att åka i.

 

7137 är detta, och den har jag tidigare fotat i Nyköping.

 

Ledbussarna i 68-serien har jag också tänkt att jag borde fota innan de försvinner. Depåbilder är förvisso inte det allra roligaste, men bättre än inget.

 

 

 

 

 

 

Några Setror har också hunnit tillkomma sedan jag fotade i Uppsala förra gången, vilket tyvärr är ganska länge sedan nu. Denna heter 3738.

 

 

Nobina 7165 har jag nu fotat med tre olika lackeringar: Sörmlandsgrön, Örebroblå och nu Upplandsgul.

 

Sist att fotas blev 6816 innan det var dags att bege sig hemåt, och för min del att förbereda sig för ett nytt äventyr nästa dag.