Hoppa till: navigering, sök

2019-09-10 Diverse bussar och hpl Jungfrusund


Version från den 16 juli 2020 kl. 22.28 av Tommy (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Nu har skolbussen på Färingsö bytts ut igen, till en Temsa som körs av Bergkvarabuss (inv.nr 147). Jag brukar möta den på morgonen när den tomkör ut till ön, och idag passade jag på att fota den vid Lullehov. Det dröjer ju inte så länge innan det är mörkt före 7 på morgonen, så det var bäst att passa på nu för att få en bild innan vintern.

 

När jag återkom till Mälaröarna på eftermiddagen blev det mer fotande, för hållplatsen Jungfrusund behövde nämligen dokumenteras på nytt. Linje 350 i riktning mot Ekerö C har fått ett eget hållplatsläge på en mindre sidoväg.

 

 

Det andra hållplatsläget låg tidigare på vänstra sidan om färjekön, men har nu flyttats till högra sidan för att 350 ska kunna stanna där i riktning mot Fittja. Det är häpnadsväckande vad mycket det har byggts de senaste åren i det här området, som tidigare bara bestod av färjeläget, ett kafé och en minigolfbana. På kort tid har först ett bostadsområde, sedan en skola och nu några jättelika flerfamiljs- och kontorshus skjutit upp. Byggnaden på bilden lär skymma det mesta av sjöutsikten för dem som bor i området, vilket nog inte riktigt var vad de tänkte sig när de flyttade in.

 

 

Vid Brygga industriområde tog jag även en bild på denna färdtjänstbil som tillhör Adelsö Buss. De gula strålkastarglasen var lite udda men inte speciellt snygga, bilen liknar mest en geting om man frågar mig.