Hoppa till: navigering, sök

2019-03-09 Norrtälje


Version från den 18 maj 2020 kl. 23.50 av Tommy (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Denna lördag i mars reste jag, Daniel och Albin norrut för att inspektera de senaste tillskotten hos Nobina i Norrtäljetrakten. Här blev man första depå i SL-området att ha fullstora elbussar som inte bara går i testtrafik under en begränsad tidsperiod. De fem nya elbussarna är av modellen BYD Ebus, numrerade 3785-89 och avsedda att trafikera stadslinjerna.

 

 

 

Jag och Daniel medföljde en av elbussarna på linje 651 för att se vad som fanns vid depån. Där stod de två BYD:ar som inte var i trafik för stunden, men som istället var i färd med att ladda batterierna. 3785 dök också upp i stadstrafiken senare samma dag, vilket jag tyvärr missade att få på bild.

 

Något annat som tillkommit sedan vårt förra besök är ett antal Volvo 8700 som importerats från Norge. En av dem körde ut från depån och vidare mot centrum, så jag älgade efter och hann precis fota den med linjeskyltning när den avgick från busstationen.

 

Lägger man till 100 på inventarienumret får man nästa fotoobjekt som dök upp, men denna gång tyvärr utan linjeskyltning.

 

En stund senare nalkades en till Norgeimport, som skulle ge sig av på långlinjen 637 mot länets nordligaste hållplats vid Ellan.

 

Några båtbussar hade också vägarna förbi, och först ut av dessa var Frötuna Taxi & Buss. Att klistra företagsnamnet på vindrutan funkar ju bra om man inte har någon destinationsskylt.

 

Nilssons Busstrafiks Merca har jag plåtat två gånger tidigare, dessutom med en ljusgrön lack vid det första tillfället.

 

Denna Temsa hos Lindkvist var däremot ny i samlingen för mig.

 

En sista 8700 hann hamna på bild innan hemresan, nämligen 5243 som skulle ge sig av mot Åkersberga. För vår del blev 676:an söderut, för vidare färd mot respektive hemvist.