Hoppa till: navigering, sök

2018-10-22 Persontrafikmässan


Version från den 10 juli 2019 kl. 22.49 av Tommy (Diskussion | bidrag)

I år kom Persontrafikmässan till stan igen, och jag kunde ta mig dit en sväng med jobbet. Denna buss från spanska Heuliez påminner till det yttre lite om en delfin, men jag tror inte den tar sig fram så bra i vatten...

 

Iveco hade inte mindre än fyra bussar på plats.

 

 

 

 

En 21-meters Mercedes CapaCity L var i Stockholm även på "Kollektivtrafikdagen" 11 maj 2017. Jag skulle misstänka att det är samma buss som har hittat hit igen.

 

Mercedes har även lanserat en eldriven version av Citaron, där bland annat kyl- och värmesystemet ska vara mycket välutvecklat enligt dem själva. Det ska bli intressant att se och höra mer om modellen när den börjar komma ut i trafik.

 

 

 

Temsa hade också ett flertal bussar på plats...

 

 

...inklusive en eldriven, som dock hade lite problem med frontbelysningen på höger sida.

 

Hos Svenska EA Bussar fanns flera fordon som redan fått märkning från deras nya ägare. Här är Svealandstrafiken 2004, reg.nr ZLL810.

 

Denna Iveco Rapido har reg.nr. TDF826 och tillhör som synes Taxi Dalsland Buss.

 

 

 

 

 

Volvo visade upp en eldriven 7900 som är på väg till Skåne, Nobina 3757.

 

På plats fanns även deras nya turistbussmodell 9900, som med sin bula upptill inte är helt olik en knölval. Det var helt klart havstema på mässan i år...

 

Som kontrast till allt nytt hade Volvo även tagit dit en 60 år gammal buss som brukar synas i olika veteranrallyn! Ett oväntat drag, men all reklam är ju bra reklam sägs det. För oss buss bussnördar var det i alla fall kul att kolla in bussen på nära håll.

 

 

 

VDL har haft ganska god försäljning av sin eldrivna Citea, framför allt när det gäller ledbussar. Umeå, Karlstad och Helsingborg är städer i Sverige som ska få sådana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  [[Kategori:2018]] [[Kategori:Kollektivtrafik 2018]]