Hoppa till: navigering, sök

2018-10-22 Persontrafikmässan


Version från den 10 juli 2019 kl. 23.25 av Tommy (Diskussion | bidrag)

I år kom Persontrafikmässan till stan igen, och jag kunde trevligt nog ta mig dit en sväng med jobbet. Denna buss från spanska Heuliez påminner till det yttre lite om en delfin, men jag tror inte den tar sig fram så bra i vatten...

 

Iveco hade inte mindre än fyra bussar på plats.

 

 

 

 

En 21-meters Mercedes CapaCity L var i Stockholm även på "Kollektivtrafikdagen" den 11 maj 2017. Jag skulle misstänka att det är samma buss som har hittat hit igen.

 

Mercedes har även lanserat en eldriven version av sin Citaro, där bland annat kyl- och värmesystemet ska vara mycket välutvecklat enligt dem själva. Det ska bli intressant att se och höra mer om modellen när den börjar komma ut i trafik.

 

 

 

Temsa hade också ett flertal bussar på plats...

 

 

...inklusive en eldriven, som dock hade lite problem med frontbelysningen på höger sida.

 

Hos Svenska EA Bussar fanns flera fordon som redan fått märkning från deras nya ägare. Här är Svealandstrafiken 2004, reg.nr ZLL810.

 

Denna Iveco Rapido har reg.nr. TDF826 och är som synes köpt av Taxi Dalsland Buss.

 

 

 

 

 

Volvo visade upp en eldriven 7900 som är på väg till Skåne, Nobina 3757.

 

På plats fanns även deras nya turistbussmodell 9900, som med sin bula upptill inte är helt olik en knölval. Det var helt klart havstema på mässan i år...

 

Som kontrast till allt nytt hade Volvo även tagit dit en 60 år gammal buss som brukar synas i olika veteranrallyn! Ett oväntat drag måste jag säga, men all reklam är ju bra reklam. För oss buss bussnördar var det i alla fall kul att kolla in bussen på nära håll.

 

 

 

VDL har haft ganska god försäljning av sin eldrivna Citea, framför allt när det gäller ledbussar. Umeå, Karlstad och Helsingborg är städer i Sverige som ska få sådana. På mässan hade man dock ställt ut en normalbuss.

 

 

Hos Scania var det en Touring och en Interlink som visades upp. Dessutom fick jag en ny Scaniakeps till samlingen, alltid trevligt!

 

Den här Interlinken var också med på Kollektivtrafikdagen förra året, men det fick bli en till bild på den ändå.

 

 

Kinesiska Yutong håller på att leverera 14 elbussar till Strætó, som kör lokaltrafiken i Reykjavík på Island. Kul att se en av dem här, och det är första gången jag fotar en buss med isländsk registreringsskylt.

 

Irizar har byggt många karosser på Scaniachassin, men har även börjat bygga hela bussar själva. Här hade de båda varianterna på plats.

 

 

 

Hos van Hool stod den här, som är på väg till Arctic Tours i norra Norge.

 

Efter att denna MB Sprinter också plåtats blev det hemfärd...

 

...med ett fotostopp i Tappström. Linje 309 är ju som bekant förlängd till Skytteholm, men jag hade ännu inte fotat någon buss med denna skyltning. Detta bestämde jag mig för att ändra på, eftersom min hemresa var lite tidigare än vanligt och därmed sammanföll med dagens enda tur som går ända från Brommaplan till Skytteholm. Det har pratats om att turerna till Skytteholm kanske ska få eget linjenummer, och jag tycker naturligtvis att 310 är det enda rätta!

  [[Kategori:2018]] [[Kategori:Kollektivtrafik 2018]]