Hoppa till: navigering, sök

2018-08-09 Växjö


Version från den 8 maj 2019 kl. 11.53 av Tommy (Diskussion | bidrag) (Tommy flyttade sidan Test:2018-08-09 Växjö till 2018-08-09 Växjö utan att lämna en omdirigering)

När vi vaknade upp var det betydligt lugnare väder kring Rinkabysjön än under gårdagskvällen. Vi var inte så snabba i starten denna dag, utan bestämde oss för att ta det lugnt och äta lunch innan vi gav oss av.

 

Därför var det först framåt eftermiddagsrusningen vi tog oss in till centrala Växjö för att inspektera bussutbudet. I regionaltrafiken är det mycket Setra...

 

 

 

...medan stadstrafiken uteslutande körs med MB Citaro.

 

 

Här är vi framme vid bussterminalen intill stationen. Stadstrafiken körs av Bergkvarabuss...

 

 

...medan regionaltrafiken utförs av bl.a. Nilsbuss...

 

...Sven Carlsson Buss/Grimslövsbuss...

 

...och Moheda Buss.

 

 

 

Länstrafiken Kronoberg har fått mycket beröm i bussentusiastkretsar för sin nya färgsättning. Jag har dock alltid störts lite av den gråa delen längst bak. Det ser ut som att den gröna lacken inte räckte till hela bussen!

 

Beulas-dubbeldäckarna har dessutom en lite märklig färgsättning med de orangea fälten i fronten. Man tror nästan att de har varningsblinkers på.

 

 

 

 

Några enstaka Scania/van Hool från Sven Carlsson dök upp mitt bland alla tyska bussar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även om Beulas-dubbeldäckarna har spansk kaross är de också halvtyska eftersom de har MAN-chassi.

 

 

 

 

 

Precis som igår var det en fruktansvärt varm dag, så mellan busspassagerna var vi tvungna att gå in bakom hörnet på närmsta hus för att få lite skugga.

 

 

 

 

 

En Volvo 8900 från Busspecialisten i Småland hade vägarna förbi, men gav sig snart av mot Tingsryd.

 

 

 

 

 

En Omniexpress i JLT-lack från Hjalmarssons passerade också. Om jag inte misstar mig gick den sedan på linje 350 mot Vetlanda.

 

 

 

 

 

Längre bort på gatan längs med bussterminalen finns ett hinder som personbilar inte kan passera. Trots skyltningen var det bara under vårt besök ett flertal bilar som ändå körde in och tvingades vända. Här var det en bil med danska diplomatskyltar, vars förare snart fick inse sitt misstag...

 

 

 

 

 

Till sist sa vi tack och hej till det stekheta Växjö och susade vidare österut. Målet var att hitta en sovplats nära Kalmar, men första och andra försöket misslyckades eftersom det var vägbommar där vi hade tänkt åka in. Tredje försöket gick dock bättre, och vi kunde så läger för natten på Vadholmen i södra delen av Kalmar. Där var det förvånansvärt lugnt och stilla för att vara så nära de centrala delarna av stan. Efter ett kortare bad i havet blev det en sen middag, och därefter vila inför sista dagen av denna bussfotosemester.

 

[[Kategori:2018]] [[Kategori:Kollektivtrafik 2018]]