Hoppa till: navigering, sök

2018-07-13 Danderyds sjukhus


Version från den 31 december 2018 kl. 21.54 av Tommy (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Äntligen är exjobbet färdigskrivet, vilket innebär att fokus kan flyttas till bussfotande och andra fritidsaktiviteter! Jag och Daniel begav oss denna dag till Danderyd för att plåta nya Arriva- och Nobinabussar. Vi fick sällskap av en annan bussfotograf som heter Daymar, och helt oförhappandes dök även våra kompisar Micke och Admir upp. Med andra ord blev det ett helt sällskap av bussfotografer som belägrade bussterminalen denna dag. Bussutbudet gjorde inte heller någon besviken, utan vi fick direkt se ett antal nykomlingar ur Arrivaserien 6900-14 (röda) och 6915-24 (blå).

 

 

 

Här kommer dock något jag tycker är ännu trevligare, nämligen SL-trafikens första Scania Citywide Suburban! På grund av nya hållfasthetskrav byggs denna kaross i stål, och den har som synes raka sidor till skillnad från de tidigare Citywide-karosserna. Nobina 3768 trafikerar huvudsakligen linje 639 och är ersättare för 7994 som slopades efter en påkörningsolycka på E18 förra året.

 

Vi hade tur som fick fota den i solsken, för en stund senare blev det skuggigt...

 

 

 

...men det var lyckligtvis bara tillfälligt.

 

 

Här kommer en annan trevlig Norrtäljebuss, nämligen Nobina 3769 som är nyinförskaffad till trafiken på 676:an! Kul att man valde Scania/Van Hool istället för en till av samma slag som de vanliga VDL:erna i dubbeldäckarflottan.

 

 

 

 

Trevligt även att så många av de nya Norrortsbussarna hade vägarna förbi. Här kommer två i rad, 6904...

 

...och 6913.

 

 

 

Den enda av Norrorts MAN-boggibussar jag missade senast var 6232, men nu blev det åtgärdat.

 

 

 

 

 

Ytterligare en lucka i samlingen som blev igentäppt var 7966, den sista Råsta-Citaron jag inte hade bild på. Den varningsblinkande 8756 stannade precis där vi hade tänkt stå och fota, så därför fick vi springa bakåt och snabbt inta ny position. Resultatet blev en mågot mindre lyckad bildkomposition, men man ska väl ändå inte vara alltför missnöjd eftersom man fick en ny buss i samlingen.

 

 

En bild av 6921 vid 178:ans hållplatsläge hanns också med innan det var dags att säga adjö till Danderyd och vårt sällskap för den här gången.