Hoppa till: navigering, sök

2018-07-06 Spånga och Solna


Version från den 31 december 2018 kl. 12.40 av Tommy (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Exjobbet är på sluttampen nu, men lite tid finns det för bussfotande också. Idag tog jag en tur för att jaga några nytillkomna Råstabussar i Spånga och Solna. Bland annat har man börjat sätta ut nya blå MAN-bussar ur serien 6925-33 på linje 179. Ännu var det inte så många ute som jag hade trott, men tre stycken hamnade i alla fall på bild. Notera att SL-märket i fronten skiljer sig mellan alla tre bussarna. Här är det ett litet SL-märke nedanför den kromade listen...

 

...litet märke ovanför listen...

 

...och större märke ovanför listen!

 

Dessutom fick jag se en bekant buss i ny skepnad, nämligen 7829 som nu flyttats från Märsta till Råsta och blivit blålackerad.

 

Färden gick vidare till Solna centrum, där jag hoppades få bild på någon buss ur serien 8551-56 som är nya röda MAN-boggivagnar. Först passerade 8403, som förra sommaren fick lämna Mälaröarna för att harva runt i dessa trakter istället. Även 8401-02 och 8404 följde med i den förflyttningen.

 

7737 har kommit till Råsta från Täby/Norrort, och dessutom har den fått en matrisskylt som främre destinationsskylt. Förut hade den orange lysdiodsskylt, liksom övriga bussar som importerades från Nederländerna vid trafikstarterna 2012-2013.

 

En Arrivabil med inventarienummer 9890 körde in och parkerade vid terminalen. Medan jag fotade bilen ankom även 8551, en av de nya boggibussarna, och skyltade direkt om till "Ej i trafik". Sedan körde den iväg så hastigt att jag inte ens hann få en vettig bild på den. Typiskt, men sådant ska väl också hända ibland.

 

Till sist plåtade jag denna Volvo från finska Unitours innan det blev tack för idag och hemfärd.