Hoppa till: navigering, sök

2016-09-01 Barkarby och Jakobsberg mm


Version från den 30 september 2018 kl. 11.51 av Tommy (Diskussion | bidrag) (Textersättning - "Kategori:2016" till "Kategori:2016 Kategori:Kollektivtrafik 2016")

Dagens första bild togs vid Brommaplan, där denna lastbilsreggade Volvo B10M passerade. Den är från 1981 och har gått som bl.a. Arriva 1317 i Danmark, innan den kom till Sverige för några år sedan. Nu tillhör den en privatperson i Hallstavik.

 

Denna dag var Bussmicke i stan, så efter skoldagens slut åkte jag till Henriksdal där storfotografen var i färd med att dokumentera Saltsjöbanans tillfälliga ändstation. Några blandade Keolis- och Nobinabussar hamnade också på bild...

 

...såsom Norrtäljebussen Nobina 3223, som här körde en lågtrafiktur på 401:an.

 

Keolis 3796 (samt ett antal syskon) är numera blå, och vi fick lägga på en långspurt för att hinna fota denna buss.

 

 

 

 

 

När vi var nöjda med fotande i Henriksdal tog vi oss till centralen, där det blev lunch och lite mer fotande för min del. Red City Buses har som bekant köpt tre Güleryüz Cobra, som tilldelats inv.nr 8-10. Denna har jag tidigare fotat, utan inv.nr.

 

 

Keolis har också skaffat några nya MAN till innerstaden, och dessa har den "nya" fronten med en kromad list under vindrutan. Här kommer 4071 för att köra en korttur på linje 50, som fortfarande tycks betraktas som en stomlinje av Keolis.

 

Red City Buses passerade igen, nu med buss 10...

 

 

...och lite senare kom en av de äldre innerstadsblåbussarna hos Keolis.

 

 

 

 

Trevligt nog fick jag även den sista av de tre Güleryüzarna, kul att ha en komplett samling av dem.

 

 

 

När lunchen var avklarad satte vi kurs mot Barkarby, för att fota några av de bussar som Nobina skaffat till sitt nya kontrakt i trafikområdet Kallhäll. Bland dessa finns ett gäng Scania Citywide-ledbussar i nummerserien 3564-90.

 

 

 

Vidare har man införskaffat Volvo 8900 i serierna 3506-21 (boggibussar) och 3522-59 (normalbussar). Enligt ryktena ska det dessutom så småningom dyka upp en 10,5-meters MAN för närtrafiken.

 

 

 

 

 

Några gamla Volvo B9S har Kallhällsdepån också kvar, och de tröskar på som vanligt.

 

 

 

Detta var ett trevligt fotoställe, med bra solljus för att fota i eftermiddagsrusningen!

 

 

 

3531 fick jag först dålig skärpa på, så jag fick älga bort till hållplatsläget där bussen stannade och ta en ny bild.

 

 

 

Antalet bussfotografer på platsen ökade med 50 % när även Albin anslöt till sällskapet, vilket var kul!

 

 

 

De tre fotograferna Ã¥kte vidare till Jakobsberg, där fotandet fortsatte vid utfarten från terminalen.

 

 

 

 

 

 

 

Vi gick in några steg på själva terminalområdet, vilket egentligen är mot reglerna, men de förbipasserande bussförarna tycktes inte ha några invändningar mot detta. Om de hade visat missnöje med att vi stod där hade vi givetvis flyttat på oss.

 

 

 

 

 

 

 

De nya Scanialedbussarna har tydligen någon sorts sensorstyrda stoppknappar, som inte har fungerat så värst bra. Det sker tydligen många oavsiktliga "tryckningar" på stoppknapparna, vilket är synd på dessa nya och i övrigt fina bussar.

 

 

 

 

Nobina 6593-94 har jag fotat 2013 i regnet på en ödslig parkering vid Solvalla, men nu blev det bättre bilder på dem.

 

 

 

 

 

 

 

Så småningom begav sig Albin hemåt, medan jag och BM stod kvar ett tag till. Vi var också på väg att ge upp för dagen när det kändes som om vi hade sett alla bussar som var ute, men plötsligt började det dyka upp ofotograferade bussar igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi stod kvar ganska länge och väntade på att några bussar som stod och häckade inne på terminalområdet skulle komma ut. Nobina 3506 ville dock inte göra det, så det fick räcka med den här blankskylt-bilden för mig.

 

När vi var på väg mot pendeltågsstationen dök plötsligt Nobina 3536 upp, så jag tog en snabb bild genom glaset i vänthallen. Därefter fick det vara nog med bussfotande för den här gången, och hemfärden anträddes.