7 juli 2014

Del 1Del 2Del 3

Mitt projekt att fota alla hållplatser på Mälaröarna har tagit betydligt längre tid än vad jag trodde från början, men jag siktar på att bli färdig den här sommaren. Idag var det dags för den sista stora etappen, nämligen hållplatserna på Ekerö väster om Nyckelby och hela Munsö. Jag fick även sällskap av min pappa, och dagens fotograferande började vid Nyckelby gård.

Här håller den nedlagda linje 310 på att komma fram igen efter 19 år.

Hållplatsläget mot Brommaplan var dock svårt att fota på grund av ogynnsamma omständigheter, så jag valde att ta det på hemvägen istället. Skylten blev i alla fall plåtad, och även här syns linje 310 ganska tydligt.

Vi fortsatte mot nordväst.

Den här hållplatsen heter Rastaholm enligt tidtabellen...

...men på den äldre av skyltarna står det Rastaholme.

Arriva 7116 for förbi på väg mot Adelsö.

Vi väntade även med att fota hållplatsen Rastavägen, så nästa anhalt blev Slinkbacka.

Här ser man att hållplatsen tidigare verkar ha hetat Menhammars skola. Det roligaste med att dokumentera hållplatser är när man ser spår av äldre namn och linjesträckningar. Det skulle kanske kunna kallas "hållplatsarkeologi".

Vid Kärsö gård mot Brommaplan fotade jag skylten, men miljöbilden bestämde jag mig för att vänta med.

Även Kärsödrag sparades till hemvägen, så vi fortsatte till Gräsbacka.

Förr i tiden var det 311:an som trafikerade Adelsö, vilket man kan se på denna skylt.

De hållplatsnamnen som innehåller "Kärsö" stavas med ä i tidtabellen, men med e på hållplatsskyltarna.

Del 1Del 2Del 3

Tillbaka