Hoppa till: navigering, sök

2018-07-16 Ornö mm


För några dagar sedan hamnade Nobina 3768-69 på bild, och nästa buss i nummerserien är en liten Sprinter som har hamnat ute på Ornö. Denna dag tog jag mig dit för att komplettera samlingen ytterligare, och här har Ornöfärjan just lagt till vid Dalarö.

 

Riktigt fint väder för en båttur var det, men stod man uppe på färjans utsiktsdäck var det tyvärr svårt att undvika avgaslukten...

 

Land i sikte! Strax framme på Ornö...

 

...och trevligt nog stod 3770 där och väntade på oss. Detta är antagligen den första Ornöbussen som har elektronisk destinationsskyltning.

 

Ett bad i havet hanns också med innan det blev färjeresa tillbaka till Dalarö, och 839:an mot Haninge. På vägen fick vi möte med 7872, som var ny i min bildsamling.

 

Efter ankomst till Haninge centrum stod jag där en stund och hoppades på att få fler nytillskott i samlingen, men tyvärr blev det inga. Däremot fick jag en annan bild som jag har tänkt på tidigare, nämligen Optaren 2537 i solsken och med synligt inventarienummer. Första veckan bussen trafikerade denna linje hade den ännu inte fått något inv.nr påklistrat, och när jag återvände lite senare var det molnigt alla tre gånger bussen passerade. Den här gången uppfylldes dock alla önskade förutsättningar, så nu kan denna buss läggas till handlingarna helt och hållet. Det blev den sista fångsten för dagen, varefter jag klev på 865:an och fortsatte hemåt.