Hoppa till: navigering, sök

2018-04-20 Skytteholm mm


Fördelen med att vara exjobbare är att man kan fördela arbetstiden mellan vardag och helg ganska flexibelt, så idag tog jag mig tid för lite bussfotografering på en vardag. Vid tidtabellsskiftet i december 2017 infördes en ny dubbeltur på linje 315, som vänder i Hilleshög istället för Jäsängen. Därmed tillkom en ny destinationstext som inte fanns tidigare, och den måste förstås fotas! Här har jag intagit position mellan Parkvillorna och Skå flygfält.

 

Därefter reste jag vidare mot norra Ekerö, för en annan nyhet i december var att vissa turer på linje 309 förlängdes från Kaggeholm till Skytteholm. En märklig lösning tycker jag, eftersom det blir en väldigt lång och krokig resväg om man ska ta sig till Skytteholm via Sandudden, Ekerö Sommarstad och Kaggeholm. I mitt tycke vore det bättre att införa en separat linje, och döpa den till 310 som är det tidigare använda linjenumret för trafiken till Skytteholm. Hur som helst infann jag mig vid Skytteholm lagom till en av dagens fem turer, men tyvärr skyltade bussen "Ej i trafik" när den anlände. På återvägen fick jag i alla fall en linjeskyltning att fota även om det är samma text som turerna från Kaggeholm har.

 

Så här ser vändslingan ut i Skytteholm. Det som finns i området kring hållplatsen är ett mindre slott samt en golfbana.

 

Stolpen står kvar sedan 1994-95 då 310:an fanns, men fyra och en halv månad efter den nya trafikstarten har man ännu inte satt upp varken hållplatsskylt eller tidtabell. Oerhört konstigt tycker jag, och det gör att nysatsningen på trafik till Skytteholm känns ganska halvhjärtad. Förra gången fanns 310:an kvar i drygt ett år, så vi får se hur långvarig Skytteholmstrafiken blir denna gång.

 

Efter bussfotandet gick jag fram till slottet och tog en bild över vattnet mot den långsmala Huvududden. Den är en del av Uppsalaåsen, och ett naturreservat med en trevlig promenadstig ut på udden. Även här vid Skytteholm finns det en del promenadvägar i skogen, så jag tog mig en vända till Rosenhill och tillbaka i det trevliga vårvädret innan jag åkte hem igen.