Hoppa till: navigering, sök

2018-02-18 Kroppbäckkölen runt


Storfjäten är ett mycket trevligt ställe för dem som vill åka längdskidor och hålla sig borta från stora turistanläggningar. Nere i byn finns en liten slinga som heter Blå spåret, och den följde jag och min pappa en bit...

 

...innan vi vek av uppåt på Fonnfjällets sluttning.

 

Detta visade sig dock vara dåligt vägval, för vi hamnade i skoterleden som inte var så lättåkt med längdskidor.

 

Efter en stunds stigning var vi uppe vid stugan Fonnvallen...

 

 

...där vi äntligen hittade ett längdspår igen. Denna led heter Kroppbäckkölen runt, och går i ett varv på ca 10 km (inklusive sträckan vi redan åkt) tillbaka till Storfjäten.

 

Som synes var det väldigt molnigt och dimmigt väder. Här ska det egentligen vara utsikt mot bl.a. Städjan och Nipfjället, men nu ser man knappt ens var snötäcket övergår i dimma.

 

Vi fortsatte över den frusna myren Kroppbäckkölen, medan vädret blev allt dimmigare. Det var onekligen en ganska speciell känsla när allt är vitt runt omkring en, och det enda man kan urskilja är kryssmarkeringarna en liten bit framåt.

 

När vi kom ned en bit lättade det dock lite igen. I sänkan till vänster rinner ån Uckan...

 

...och bortom den lutar det uppåt mot Stor-Uckuvålen. Vi skulle dock inte dit idag, utan följde spåret tillbaka mot Storfjäten. Bortsett från den något stökiga inledningen var detta en trevlig runda med lagom längd för att man ska få röra på sig ordentligt.