Hoppa till: navigering, sök

2017-11-03 Göteborg


Under hösten är jag med i ett skolprojekt om hybridfordon, och med anledning av detta skulle det göras studiebesök på Volvo. Undertecknad med klasskompisar och handledare gjorde således en dagsresa med tåg till Göteborg, vilket även blev mitt första besök någonsin i staden. Det blev dessutom nytt personligt rekord i tidig uppstigning, eftersom jag var tvungen att masa mig upp 04:10 för att hinna med tåget som gick 06:06 från Centralen... Drygt tre timmar senare steg vi av vid Göteborg C, och jag missade naturligtvis inte tillfället att fota några bussar utanför stationen.

 

 

 

När det första studiebesöket var avklarat blev det lunch i närheten av Gropegårdsgatan. Det gäller ju att använda tiden effektivt, så jag käkade ute och fotade samtidigt lite mer.

 

Ett par spårvagnar måste man också plåta när man är i denna spårvägsstad.

 

Vagnen nedan har beteckningen M29, betydligt snyggare än M31:an ovan enligt mig.

 

 

 

Ett annat delmål för dagen var att fota minst en dubbelledbuss, och här blev det infriat!

 

 

Strax därefter hamnade ytterligare en på bild.

 

 

 

 

Efter lunchen blev det ett till studiebesök, och sedan återfärd till stationen. Vi hade 45 minuters väntetid på tåget, så det fick bli ytterligare ett pass med bussfotografering i tilltagande mörker och kyla. Här var det dessutom gott om dubbelleder, så det var bara att smattra på med kameran.

 

Lite Scania verkar det finnas även här i Volvostaden, trevligt tycker jag!

 

 

Nu var det mitt i eftermiddagsrusningen och väldigt mycket folk i rörelse, så man hade inte lång tid på sig att fota medan det var tomt framför bussarna.

 

 

 

 

 

 

Att hinna fota alla passerande bussar var inte att tänka på. Bussarna strömmar in hela tiden, gör korta stopp och drar sedan iväg för att ge plats åt bussen bakom. Kanske hade det varit lättare att få med alla om man stod vid vägen utanför terminalen, men i detta skymningsljus var jag tvungen att fota stillastående bussar för att få bra skärpa.

 

 

 

 

Noterbart är att bussföretagets logga är utsatt i fronten på de flesta bussarna. Detta är inte tillåtet i SL-området, men det underlättar onekligen för bussfotografer när man ska sortera in bilderna under rätt ägare i albumet.

 

 

 

 

 

Här ser man tydligt hur tätt bussarna trillar in på terminalen.

 

 

 

 

 

Här kommer en svart express, och nu började bilderna också bli ganska svarta. Jag gjorde dock vad jag kunde med långa slutartider för att få hyfsade bilder. Med systemkameran hade det förstås varit lättare, men eftersom den är lite otymplig var det kompaktkameran som fick följa med den här gången.

 

 

 

 

 

 

Till sist var det dags att säga hej då till sillstryparna och ge sig av med tåget österut igen. Sammantaget var det en kul utfärd och ett trevligt sätt att bedriva skolarbetet på!