Hoppa till: navigering, sök

2017-09-13 Busmarket och Lindvreten


Under gårdagens fotande fick jag tips om att flera av Arrivas tillfälliga tågersättningsbussar nu fanns vid Busmarket i Huddinge samt Neoplan i Lindvreten. Därför fick det bli ett besök där, men först skulle jag till plugget som vanligt. På vägen blev en blåbuss på linje 302 fotad vid Brommaplan.

 

Lite senare bar det av söderut, och ryktena visade sig stämma! Äntligen kunde jag få bild på de sista svårfångade Irisbussarna i serien 8812-19.

 

Lite annat blev också plåtat.

 

 

8812 är speciell eftersom den fick vit SL-rand på sidan till skillnad från övriga Irisbussar. Tyvärr krockade den kort efter att ersättningstrafiken började, och därefter har den varit svår att få tag på.

 

 

F.d. Swebus/Nobina 5038 stod utanför området och ser numera ut så här. Den är registrerad som personbil klass II, alltså husbil.

 

Inne hos Volvo stod även Arriva 8838. Notera att loggan på fronten har bytts mot ett Scaniamärke!

 

Till sist begav jag mig till Lindvreten, där det visade sig att bussarna jag sökte stod parkerade tätt intill stängslet. Jag tyckte inte det var värt att be personalen backa ut bussarna, så med vidvinkelobjektiv och viss ansträngning lyckades jag åtminstone ta "grodbilder" av 8861 och 8858 där bussarna inte är skymda av något.

 

 

Denna göteborgare var lättare att fota eftersom den stod längst ut på raden, och det blev även sista bilden för dagen.