Hoppa till: navigering, sök

2017-08-29 Slussen och Gullmarsplan


På vägen till plugget passerar jag Rosa Bussarnas kontor i närheten av Odenplan, och ibland står det lustiga fordon uppställda utanför. Idag var det både en bil...

 

...och en gammal militärlastbil.

 

Jag hann inte gå så många steg till innan ett av Arrivas nyförvärv dök upp. Råstadepån har fått in ytterligare fem MB Citaro, 7966-70.

 

Efter dagens föreläsning bar det av till "Slusken", där jag plåtade en Keolisbil...

 

...och sedan en saltsjöbanebuss.

 

Den buss jag främst ville fota var dock Arriva 8851, f.d. GS Buss 250, som nu ska finnas i ersättningstrafiken. Den ville dock inte visa sig mitt på dagen, så jag tog en sväng till Gullmarsplan istället. Nobina 6093 var den sista B9S:en jag saknade bild på i Södertörnssamlingen.

 

De Solarisar som Arriva kör på tvärbaneersättningen har nu blivit folierade i rött.

 

 

 

 

 

Sedermera tog jag mig tillbaka till Slussen för att fortsätta spaningen efter 8851. Ute vid vägen passerade denna båtbuss från Merresor. En stund senare kom även Spårvägsmuseets Scania-Vabis "Bulldog", som jag tyvärr missade eftersom jag tittade åt ett annat håll just då.

 

Ett par Keolisar hamnade också på bild...

 

 

...innan det äntligen var dags för 8851 att komma smygande! Uppenbarligen kom den ut i rusningen denna dag, trevligt tyckte jag och tog en bild innan jag begav mig hemåt.