Hoppa till: navigering, sök

2017-08-11 Uppsala


Det är mycket att hinna med om man är bussfotograf, och Uppsala får ju inte heller glömmas bort. Undertecknad och Daniel begav oss dit och fotade först denna lastbilsliknande militärbuss.

 

Sedan hittade vi något vi har letat efter länge, nämligen den sista av GUB:s fem förskolebussar vi saknade bild på! Mycket trevligt att äntligen kunna bocka av den i listan.

 

Tyska lågprisbolaget Flixbus har börjat köra i Sverige också, med Expressbuss i Linköping som underentreprenör. Fem bussar har man, och här kommer just nummer 5.

 

Av GUB:s nya ledbussar finns det en hel del kvar att fota.

 

Förra gången såg jag knappt några av gasbussarna, men nu dök fler av dem upp.

 

 

 

 

 

Far och son Rosenius kom också förbi för att säga hej, vilket var trevligt som vanligt.

 

 

 

 

Danielssons har skaffat in denna Volvo som är från 2015, och som tidigare har varit hos Tjörns Omnibustrafik. Tyvärr fick jag ingen bild med linjeskyltning.

 

 

 

 

 

 

Det kryllar av f.d. KR-bussar som nu är utspridda på andra företag sedan KR Trafik drog sig ur Upplandstrafiken. Här kommer Kristian Larsson 83, som tyvärr var utan linjeskyltning den också.

 

 

Den nyligen blålackerade Nobina 0026 från Norrtälje hade också vägarna förbi.

 

Det blev dock bara en ny buss i Nobinasamlingen för mig idag, närmare bestämt 3242. Det verkar som om man behöver åka utanför Uppsala för att få tag i de sista som saknas i detta område.

 

 

 

Här har vi en buss som verkar ha missförstått vilken färg den har.

 

När även Edlunds 7315 var plåtad med linjeskyltning och allt fick det vara bra för den här gången, och hemfärden anträddes.