Hoppa till: navigering, sök

2015-03-11 Tynningö, Slussen och Gullmarsplan mm


Linje 689 på Tynningö körs av Tynningö Buss, och nyligen skaffade man en ny Ivecobuss att köra SL-trafiken på ön med. Jag och Daniel gav oss ut för att fota den här bussen, och först åkte vi till Gustavsberg där några bilder hanns med.

 

 

 

Sedan blev det linje 424V till Norra Lagnö...

 

...och en kortare promenad till färjeläget.

 

 

Under överfarten passerade det här fraktfartyget framför färjan som vi åkte med. När färjan mötte svallvågorna från fartyget slog det plötsligt upp vatten i springan innanför den fällbara klaffen, så att vi blev helt nedstänkta på byxbenen! Färjebesättningen har säkert sett vatten slå upp på däck massor av gånger, så man kan undra om de kände på sig redan i förväg att vi skulle bli blöta. Hur som helst måste det hela ha sett ganska roligt ut för övriga som var ombord på färjan.

 

Efter ankomsten till Tynningö gick vi en bit norrut längs vägen. Syftet med detta var dels att ta oss till Tynningö Buss uppställningsplats, men även att hitta en bra miljö för att fota 689:an som snart skulle passera. När vi var framme vid den lilla depån kunde vi konstatera att omgivningen såg bra ut där, så vi gjorde oss redo för att fota den annalkande bussen.

 

Här kommer den!

 

Lite synd att den inte hade någon linjeskyltning.

 

Vid depån stod även en annan buss som vi dokumenterade.

 

 

Därefter gick vi tillbaka till färjeläget och tog några fler bilder på Ivecon.

 

 

Så här ser hållplatsen ut...

 

...och strax körde bussen fram, men det var ingen som skulle kliva på.

 

Vi rusade ombord på färjan och åkte tillbaka till Norra Lagnö, där vi tog 424V...

 

...till Gustavsberg igen.

 

En Keolisbil dök upp där.

 

 

 

 

 

 

Vi medföljde denna buss...

 

...och när vi strax skulle ankomma till Slussen såg vi Scaniabussen 9903 ge sig av på linje 402. Detta är en av de bussar som Scania lånar ut till olika företag, och helt klart är det Keolis i Nacka/Värmdö som har den just nu. Eftersom vi gärna ville få bilder på 9903 ställde vi oss och väntade tills den skulle komma tillbaka. Under tiden passerade en hel del andra bussar.

 

 

Inget synligt nummer på denna, men Nobina 6088 ska det vara.

 

 

 

 

 

 

Nobina 6097 kommer här, notera att siffrorna i registreringsnumret är samma som de tre sista siffrorna i inventarienumret.

 

 

 

 

Keolis 5555, sådana nummer gillar jag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nobina 6476 fotade jag i Falun den 16 augusti 2013, men nu har den blivit röd och hamnat här.

 

 

 

 

 

Äntligen dags för 9903, trevligt att få den! Såvitt jag vet har jag nu fotat alla 99-bussar som finns i SL-trafiken för tillfället.

 

Vi åkte sedan vidare till dagens sista anhalt, nämligen Gullmarsplan. Första bussen att plåtas där var Nobina 6087 som just skulle ta en tur på linje 801. Jag fotograferade inte med blixt, utan det är solljuset som reflekteras i registreringsskylten.

 

 

Nobina 3020, notera att den har orange lysdiodsskylt fram och gul matrisskylt på sidan.

 

 

Nobina 6092 med en glad förare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En till Nobinabuss utan nummer i fronten, 6090 ska det vara här.

 

 

 

 

Till min stora glädje anlände till sist Keolis 6621, som var den sista bussen från Nynäshamnsområdet jag saknade bild på. Med tanke på att Nobina tar över Nynäshamnstrafiken i sommar var det verkligen på tiden att få den samlingen komplett!

 

 

Keolis 6035 blev sista bussen att hamna på bild innan vi begav oss hemåt, efter en utfärd som enligt mig var mycket lyckad!