Hoppa till: navigering, sök

2014-09-01 Galoppfältet


När jag bytte buss vid Svanhagen denna morgon passerade Strömma Buss 501 i kraftigt motljus.

 

Vid Brommaplan försökte jag fota en Arrivabil genom bussfönstret, men resultatet blev inte så bra. Tyvärr fick jag inga fler bilder eftersom bilen åkte iväg innan jag hade hunnit kliva av. Dess inventarienummer var 9850.

 

Inne på terminalen var även Bergkvarabuss 815 parkerad.

 

Den första veckan av skolterminen ser mitt schema ganska bra ut, men sedan blir det tyvärr långa dagar och inte speciellt mycket fritid. Därför tänker jag fota en hel del den här veckan, för att hinna få bild på så mycket som möjligt av det som har dykt upp i Stockholmsområdet medan jag jobbade i Södertälje. En sak som har hänt är att Arriva har fått ta hjälp av andra företag för att få ihop tillräckligt med bussar till ersättningstrafiken för Roslagsbanan. Efter skolan reste jag norrut till Galoppfältet för dokumentera några ersättningsbussar.

 

 

Det var speciellt en buss jag ville ha bild på, nämligen den trevliga Volvo Säffle 2000-bussen EGP555 hos Gladökvarns Buss & Taxi. Till min glädje var den på plats när jag kom dit, så det var bara att börja fota.

 

Arriva Norrort har dessutom tagit in tio bussar med inventarienummer 8176-85. Dessa är f.d. Keolis 6002-06, 6008-09 och 6013-15 i nummerordning. Här är en, och jag hoppas ha alla tio på bild innan veckan är slut.

 

 

 

Midbus dök också upp med sin EGD312.

 

Numera är det inte varje dag man ser två Volvo Säffle 2000 i rad!

 

När Gladöbussen körde iväg fick jag fina bilder i solljuset! Tack till föraren som saktade in så att jag hann fota.

 

 

Midbussen bytte också position...

 

...och detsamma gjorde jag, för att fota några ankommande bussar.

 

 

 

 

Arriva 6226 blev den sista på bild innan jag åkte hemåt.