Hoppa till: navigering, sök

2014-07-25 Gnesta mm


Denna dag gjorde jag och mina föräldrar en utflykt mot sydväst, och mitt huvudsyfte var att återbesöka platser som jag åkte på studiebesök till med skolan våren 2011. På vägen dit hanns det med ett uppehåll för bussfotande vid stationen i Gnesta.

 

 

Det var inte så tät trafik mitt på dagen, men när jag hade väntat drygt 20 minuter dök några Nobinabussar upp.

 

Jag har länge gillat den gröna färgen som Länstrafiken Sörmland använder, och i kombination med den röda randen på bussarna ser det riktigt bra ut. Om jag skulle utse den snyggaste länstrafik-lacken i landet skulle det nog bli denna.

 

 

 

 

Lagom till att de flesta bussarna hade gått anlände ett försenat pendeltåg från Södertälje.

 

 

 

Ute på vägen passerade P-O Åkerbergs Trafik med denna lilla buss...

 

...och strax därpå ankom Nobina 7215 på 786:an från Järna.

 

Jag pratade lite med den trevlige bussföraren innan det blev tid för avgång.

 

Därefter lämnade även jag Gnesta, och nästa anhalt blev forskningsstationen i Tovetorp. Här var jag som sagt med skolan några dagar i april 2011 och utförde biologiska undersökningar. Det jag huvudsakligen ägnade mig åt då var att stå vid myrstackar och studera myrornas beteende, så nu letade jag upp dessa myrstackar igen bara för att kolla läget.

 

När det var gjort fortsatte vi till sjön Likstammen, som har ett lite märkligt namn, men är en mycket vacker och trevlig sjö.

 

Här blev det middag och bad, vilket verkligen var skönt denna varma dag.

 

Rent generellt tycker jag att naturen i de här delarna av Södermanland är riktigt fin, och jag skulle väldigt gärna vilja vara här många fler gånger. Ärligt talat skulle jag inte ha något speciellt emot att bo permanent i dessa trakter.

 

Detta var nog sommarens höjdpunkt för mig när det gällde att känna sig ledig och avslappnad. När middagen var intagen och vi hade badat riktigt ordentligt blev det dags för hemfärd, även om det faktiskt tog emot lite att ge sig av härifrån...