Hoppa till: navigering, sök

2013-05-26 Solvalla


Idag var det hästlopp på gång vid Solvalla, och eftersom det även innebär bussar reste jag och Daniel dit. Fotandet började dock vid Brommaplan, för nu körs återigen några turer på linje 127 med Mälaröbussar.

 

På Swebustiden gick det också Mälaröbussar på 127:an, och jag har ett par bilder från den 27 juni 2008. När Arriva tog över Mälaröarna upphörde detta, men efter att man nu även övertagit Lundadepån är det dags igen.

 

 

Vi reste sedan till Solvalla, men när vi var framme hade det tyvärr börjat regna. Ett par bussar fotades snabbt...

 

 

...innan vi sökte skydd under ett litet tak i närheten. Efter en stund älgade jag ut i regnet igen för att plåta en 113.

 

Vi stod under taket och väntade i ungefär en timme. Under tiden skapade jag ett provisoriskt regnskydd för kameran, med hjälp av en plastpåse som jag gjorde hål i framför objektivet. När regnet lättade något började vi fota bussarna som stod där.

 

 

 

 

 

 

 

Även från Finland hade det kommit några bussar.

 

 

 

 

 

 

Där fanns dessutom ett antal Volvo B9S från Nobina i Kallhäll. Denna verkade ha dörrproblem, för dörrarna åkte fram och tillbaka i vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minskningen av nederbörden varade inte så länge, utan snart ösregnade det igen. Mina kläder blev snabbt ganska så blöta, men kameran klarade sig i alla fall.

 

 

 

 

När alla bussar på grusplanen var fotade fick det räcka för dagen, varvid två blöta bussfotografer begav sig hemåt.