Hoppa till: navigering, sök

2008-10-06 Björkvik


Den här morgonen fick jag skjuts till Orangeriet igen, där jag fick se ett möte mellan två 323:or.

 

Den mot Brommaplan kommer här, men tyvärr fick den blänk i skylten.

 

Idag var det inte så mycket tid för bussfotande, så jag tog linje 336 vidare mot Brommaplan.

 

Lite inzoomat:

 

Under arbetsdagen blev det inga fler bilder, men när den väl var slut åkte kameran fram igen. Eftersom det var så bra väder tänkte jag ta 317 till vägens ände vid Björkvik. Här kör den fram:

 

Det var en trevlig åktur över Färingsö, och slutligen anlände jag till vägens ände. 13 minuter senare skulle 317 avgå tillbaka, och självklart tror man då att det är samma buss som vänder. Man kör ju inte gärna tomt till en så avlägsen plats som Björkvik när det redan finns en buss där.

Men nu var det tydligen så att det var en annan buss som skulle köra tillbaka, och när chaffisen hörde att jag bara var ute och nöjesåkte fick jag en utskällning eftersom han hade tvingats köra ända dit i onödan. Det var dock inte lätt för mig att veta att han skulle tomma tillbaka när man vanligtvis inte gör så.

Här åker han iväg, antagligen svärande över dagens korkade ungdomar som inte har vett att ta reda på hur omloppen ser ut innan de ger sig ut och åker.

 

När lugnet åter hade lagt sig i Björkvik passade jag på att fota ortsnamnsskylten, som jag brukar göra där.

 

Solen var på väg ner, men på andra sidan sjön var det ljust och fint.

 

Jag gillar Björkvik, ett trevligt ställe med snygg utsikt.

 

 

Den ilskne chaffisen hade upplyst mig om att jag skulle få vänta på nästa buss tillbaka, vilket jag självklart också hade räknat ut. Han hoppades säkert att det skulle dröja riktigt länge, så att jag skulle få stå där och begrunda mina synder. Men exakt 7 minuter senare syntes något rött närma sig på den spikraka vägen.

 

Det var en 338 som kom och skulle köra tillbaka som 317. Men i 338:ans tabell står det "Fortsätter efter hållplats Kungsbergasvängen endast om resande finns i bussen" på bl.a. den turen, så då var det ännu svårare att räkna ut vilken buss som skulle komma.

Jag tycker att man borde ta bort den noten när bussen ändå måste till Björkvik för att utgå som 317. Då kanske de som gillar att åka buss kan planera resan lite bättre, och slippa få en utskällning.

 

Innan jag klev på tog jag några fler bilder på den nyanlända bussen.

 

 

Lite svårt med ljuset, men det blev väl hyfsat i alla fall.

 

 

 

Dags för avgång, och jag var enda passageraren. Vid Karlskär stod dock några fler, och där kom även en 338 som jag fotade genom framrutan på bussen jag åkte i.

 

Vid hållplats Johannelund klev jag av, och bussen rullade vidare...

 

...medan jag träffade min mamma som var och handlade blommor i Gustavshill. Jag såg även 338:an som jag fotade i Karlskär köra tillbaka mot garaget, fortfarande skyltande "338 Björkvik".